FAQ

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Returret på tæpper og gulve?

Du har 14 dages returret på når du handler i vores webshop HokaGulve.dk - for returret ved handel i vores butikker bedes du henvende dig til enkelt Hoka Tæpper og Gulve butik.

 

Gulvtæpper og måtter mv. der er skåret på kundens specifikke mål tages ikke retur. Anbrudt pakker af overskydende gulv tages ligeldes ikke retur. Vi gør opmærksom på at kunden selv betaler returfragt og at det er kunden der der hæfter for evt. fragtskader under retur transporten. Du kan læse med om vores returret her.

 

Hvormeget koster det får leveret et tæppe eller gulv?

Hvormeget koster det får et tæppe eller gulv leveret? Vores fragtpriser på webshoppen starter fra 199,- og så tilbyder vi gratis fragt på køb over 3.500,- (brofaste øer). For fragt og levering ved handel i vores butikker bedes du henvende dig til enkelt Hoka Tæpper og Gulve butik.

 

Da 'billigere' fragtløsninger som GLS og DAO ikke kan håndtere størstedelen af vores produkter, sender vi i stedet med Brink Transport eller Jørgen Jensen Distribution ved større emner. Du kan læse mere om vores fragt her.
 

Hvordan lægger man et trægulv?

Før montering af trægulvet er det vigtigt med korrekt akklimatisering. De uåbnede pakker med trægulv skal opbevares i lokalerne mindst 24 timer før lægning.

 

Ved montering af svømmende gulv bliver trægulvet ikke fastgjort (fx. med søm og lim) til undergulvet. Undergulvet skal være fast, tørt, plant og rent med en afvigelse på højest +/- 2mm målt på en 2.0 m retskinne i henhold til Gulvbranchen, Gulvfakta. Den relative luftfugtighed skal ligge mellem 30% og 60% RF og temperaturen skal være mellem 18°C og 22°C før, under og efter lægningen.

 

I tilfælde, hvor der forekommer byggefugt, skal lokalerne opvarmes og ventileres i god tid før lægningen påbegyndes for at opnå det rette indeklima. For at undgå unødig opfugtning bør lægningen af trægulve ske så sent i byggeprocessen som overhovedet muligt.

 

OBS: Overstående er blot vejledende. Vi anbefaler altid at du følger den specifikke producents monteringsvejlning eller henvender dig i en af vores butikker. Ønsker du et tilbud på montering af trægulve, kan du benytte formularen her.

 

Vi har altid et godt tilbud på trægulve - du kan se vores store udvalg af trægulve her.

 

Hvordan lægger man et laminatgulv?

Ved montering af svømmende laminatgulv må gulvet ikke fastgøres (fx med søm og lim) til undergulvet. Undergulvet skal være fast, tørt, plant og rent med en afvigelse på højst ± 2 mm målt på en 2,0 m retskinne i henhold til Gulvfakta fra Gulvbranchen.

 

For at undgå unødig opfugtning skal lægningen af laminatgulvet ske så sent i byggeprocessen, som overhovedet muligt. Før lægningen skal bygningen være lukket permanent, og der skal være sat permanent varme på bygningen.

 

Alt arbejde, der påfører bygningen fugt, fx murerarbejde og grundlæggende malerarbejde, skal være afsluttet før gulvmonteringen. Inden lægningen af gulvet skal fugtindholdet i underlaget kontrolleres. Kontrollen foretages i henhold til Gulvfakta, kapitel 2.

 

Begynd med lægningen af første række i rummets venstre hjørne. Lægdet første bræt med fer-siden mod væggen og not-siden ud mod rummet. Laminatbrædderne i de to første rækker monteres samtidig, hvilket vil sige, at du hele tiden skifter imellem dem. Sørg for, at det sidste bræt bliver minimum 300 mm. langt (OBS! For lange laminatbrædder i vores XL kategori, er minimumslængden 500 mm.).

 

OBS: Overstående råd til montering er blot vejledende. Vi anbefaler altid at du følger den specifikke producents monteringsvejlning eller henvender dig i en af vores butikker. Ønsker du et tilbud på montering af laminatgulve, kan du benytte formularen her.

 

Vi har altid et godt tilbud på laminatgulve - du kan se vores store udvalg af laminatgulve her.

 

Hvordan lægger man et gulvtæppe?

Montering skal udføres ved det rumklima, der tilrådes for limen. Almindeligvis skal temperaturen i luften og undergulvet være 17 - 25ºC og luftfugtigheden 35 - 75% RF. Gulvet skal være plant, fast og jævnt uden revner og kanter.

 

Dette er specielt vigtigt ved montering af vævede produkter og tæpper med lav, plan luv, hvor undergulvets strukturer ellers vil kunne fremtræde synligt i tæppeoverfladen. Undergulvet skal have samme planhed, som kræves af det færdige gulv, normalt ± 2 mm på et 2 m retholt.

 

Gammelt undergulv som linoleum og vinyl bør fjernes inden montering af tæpper. Undergulvet skal være rent, tørt og ensartet sugende uden olie og fedtpletter samt stærkt sugende underlag bør forbehandles med primer.

 

Fugtigheden i betonundergulv må ikke overstige 75-90 % RF og evt. gulvvarme skal være lukket og afkølet før monteringen og op til to dage efter. Tæppet og gulvet skal, så vidt muligt, afskærmes for direkte sollys under monteringen og til to dage efter.

 

OBS: Overstående råd til montering af gulvtæpper er kun vejledende. Vi anbefaler altid at du følger den specifikke producents monteringsvejlning eller henvender dig i en af vores butikker. Ønsker du et tilbud på montering af gulvtæpper, kan du benytte formularen her.

 

Vi har altid et godt tilbud på gulvtæpper - du kan se vores store udvalg af gulvtæpper her.

 

Hvad koster det at få slebet gulv?

Vi har ikke en standard pris da der er flere faktorer der spiller ind. Hvilket type gulv er det? Hvordan er standen? Hvor langt skal vi køre? - Som udangspunt tilbyder vi kun gulvafslibing i de byder hvor vi har butikker samt i de omkringliggende område.

 

Vi kører dog gerne længere for den rigtige opgave! Du kan læse med om gulvafslibning samt bestille et uforpligtende tilbud her.

 

Hvad koster det at lægge gulv?

Mange af vores hårde gulve, som trægulve og laminatgulve, kommer i dag med et smart klik-system, der gør at du med lidt øvelse nemt selv kan lægge gulvet. Det kan dog været en ret tidskrævende opgave, hvis man ikke har erfaringen eller gulvet ikke skal lægges i et i et plant og rektangulær rum.

 

Af samme årsag kan vi heller ikke oplyse en standard pris på gulvlægning. Vi vil dog gerne sende dig et uforpligtende til hvis du udfylder formularen her.