Gratis opmåling af dit gulv ifm. køb

Bor du i nærheden af vores butikker i Vejle, Kolding, Sønderborg og Esbjerg samt de omkringliggende byer, så tilbyder vi en gratis opmåling i forbindelse med dit køb. Og ved større opgaver kører vi også gerne længere.


 

Eller kontakt din lokale Hoka Tæpper & Gulve på tlf.: 77 77 77 17 / send os en mail (klik her) for en gratis opmåling.

Det er vigtigt med omhyggelig opmåling, da det har stor betydning for om gulvet kommer til at ligge rigtigt, og ikke mindst for prisen på din gulvløsning. Benyt derfor muligheden for gratis opmåling, hvor du samtidig får rådgivning og inspiration til den rigtige gulvløsning / tæppeløsning.


Sådan opmåler du selv dit gulv

Der er ikke to rum der er ens. Formen, væggene - er de helt lige eller hælder de lidt, antallet af døre og kroge mv. Jo mere irregulær rummet er, desto sværere kan det være at beregne, hvor meget gulv, der skal bruges.

 

En god tommelfingerregel er at du skal måle gulvet og ikke væggene, så du får de rigtige mål. Opmål rummets længde og bredde og planlæg, hvordan du vil have gulvet til at ligge.

 

I langt de fleste tilfælde vil man lægge man gulvet parallelt med rummets længde. Husk at du alt bør altid have et mellemrum på 10 mm. mod vægge, vindueskarme, trapper mv. så gulvet kan udvide sig og arbejde når fugtigheden i rummet ændre sig. Eller risikerer du åbne samlinger eller er gulv der knirker.

 

Når du har mål og udregnet hvor mange kvadratmeter gulv du skal bruge, skal du at regne lidt spild med. Da vi kun sælger gulve i hele pakker kan det nogle gange godt betyde en ekstra pakke eller to.

 

Til et almindeligt rum kan du forvente at bruge ca. 5 % ekstra gulv og til et mindre rum med mange detaljer i gulvfladen kan der kræves 10 % ekstra. Nogle gange mere. Det er bare et estimat og vi henviser til de enkelte producters forventning til % spild på netop deres gulv. 

 

Guide til, hvordan du opmåler dit gulv

Når du skal købe nye gulve, er det vigtigt at opmåle dit nuværende gulv, så du kan være sikker på at købe det rigtige antal gulvplanker eller -fliser.

Hvad skal du bruge?

 • Et målebånd
 • En blyant eller en tusch
 • En notesbog eller et stykke papir

Sådan gør du:

 1. Start med at måle bredden af det bredeste sted i rummet.
 2. Mål derefter længden af det længste sted i rummet.
 3. Noter målene ned i din notesbog eller på dit stykke papir.
 4. Gentag trin 1-3 for alle andre vægge i rummet.
 5. Til sidst skal du måle bredden og længden af eventuelle indhak eller udsparinger i rummet.

Tips til opmåling:

 • Sørg for at måle helt ud i hjørnerne og under møbler og andre genstande.
 • Vær opmærksom på, at gulvet i nogle tilfælde kan være ujævnt. I så fald skal du måle det højeste punkt i rummet.
 • Hvis du skal lægge gulv i flere rum, skal du måle alle rumene op og tilføje målene sammen.

Opmål dit gulv inden du køber nye gulve

Når du skal købe nye gulve, er det vigtigt at opmåle dit nuværende gulv, så du kan være sikker på at købe det rigtige antal gulvplanker eller -fliser.

Hvorfor er det vigtigt at opmåle sit gulv?

Der er flere grunde til, at det er vigtigt at opmåle sit gulv inden et køb af nye gulve:

Så du ikke køber for mange eller for få gulvplanker eller m2 tæppe. Hvis du køber for mange, kan du risikere at ende med at skulle smide dem ud. Hvis du køber for få, kan du risikere at skulle bestille flere, hvilket kan tage tid og koste ekstra penge.


Så du kan få et præcist estimat af, hvor meget det vil koste at lægge nye gulve. Når du kender gulvets areal, kan du nemt beregne, hvor mange gulvplanker eller -fliser du skal bruge, og dermed hvor meget det vil koste at købe dem.


Så du kan sikre dig, at gulvet passer perfekt. Hvis du ikke opmåler dit gulv, kan du risikere, at gulvet ikke passer perfekt, og at du skal skære gulvplanker eller m2 tæppe til.

 

Det er altså en god idé at opmåle dit gulv inden et køb af nye gulve. Det er nemt at gøre, og det kan spare dig for tid og penge.