Miljø og social ansvarlighed

Hos Hoka Tæpper & Gulve er vi meget taknemmelige for den succes, vores kunder har givet os. Det er derfor helt naturligvis for os at give noget tilbage som tak. Derfor støtter vi årligt lokalsporten i det midtjyske, samt en lang række velgørenhedsorganisationer som f.eks. JulemærkefondenFamilier med kræftramte børn og Danske hospitalsklovne.

 

Vi sikrer os, at de leverandører vi vælger overholder gældende ISO standarder og certificering. F.eks. lever egetæpper op til de skrappe miljøkrav i ISO 14001 og alle tæpper er BRE-certificeret der dokumenterer, hvor meget tæpperne påvirker miljøet.

 

Desuden har egetæpper i samarbejde med Ørsted reduceret CO2-udledningen med næsten 50% i forhold til 2007 ved blandt andet at genanvende overskudsvarme fra deres produktioner. Tæpper fra egetæpper opfylder kriterierne i Dansk Indeklima Mærkning (DIM) som Dansk Teknologisk Institut står bag.

 

Indeklimamærket stiller krav til produktet i dets brugsfase og omfatter produkternes påvirkning af luftkvaliteten i indeklimaet. Én ting er indholdet af kemiske stoffer i produktet, noget andet er, hvilke stoffer der fri­gives til luften. DISANO by HARO er 100 % PVC-frit og realiseres nu på en særlig sund måde med den økologiske produktnyudvikling DISANO. Innovative materialer muliggør en produktopbygning helt uden PVC og blødgørere. Sådan opfyldes også de strenge emmisionsværdier iht. miljømærket "Der Blaue Engel". Vores leverandør danfloor er ligeledes indeklimamærket.

 

Danfloor producerer desuden en produktserie med navnet ECONOMIX, der har fokus på miljø, idet produktet er produceret af 100% ECONYL®. ECONYL® er en unik garntype, der anvendes til fremstilling af enestående tæpper. Det specielle ved garnet er, at det fremstilles af postindustrielt og genbrugt polyamid 6-affald, hvilket gør det 100% bæredygtigt uden forringelse af egenskaberne.

 

ECONYL® benyttes også af vores leverandør Tarkett i 70% af deres DESSO kollektion, der desuden er lavet med bagside, som kaldes Ecobase. Den fremstilles gennem såkaldt upcycling, hvilket indebærer, at produktaffald genanvendes og forædles under fremstillingsprocessen. I Ecobase anvendes fyldstoffet kalk, som er et restprodukt fra det lokale vandværk.

 

Tarkett arbejder mod at formindske miljøpåvirkningen fra alle deres fabrikker. 30% af den energi som bruges på Tarketts linoleumsfabrikken i Narni, Italien, stammer desuden fra deres egen produktion, mens den købte el købes fra 100% vedvarende energikilder. Udslippet af drivhusgasser er desuden reduceret med 44% siden 2010.

Tarkett overholder en lang række certificeringer deriblandt Svanen, der er er et nordisk system for miljømærkning, som samarbejder med EUs Ecolabel. Ved certificering foretages der en helhedsvurdering af miljø-/ og sundhedspåvirkning på baggrund af kriterier, som er specifikke for hver produkttype. Vinylgulve kan ikke svanemærkes, men Tarkett har et 14 mm lamelparketgulv, som er Svanemærket, og det samme gælder i øvrigt hele  deres linoleumssortimentet.

Tæpper og gulve med Dansk Indeklima Mærkning.