Tæpper og gulve med god samvittighed

Hoka Tæpper og Gulve passer på miljøet

Hos Hoka Tæpper & Gulve er vi meget taknemmelige for den succes, vores kunder har givet os. Det er derfor helt naturligvis for os at give noget tilbage som tak. Her kan du læse mere om hvordan, vi som virksomhed tager samfundsansvar både socialt og for bæredygtighed. Enten direkte eller via vores valg af samarbjedspartnere.

 

På HokaGulve.dk begrænser vi brugen af plast til indpakningen af plastik når vi pakker vores tæpper og gulve til fragt. Det er godt for både økonomien og miljøet. Derfor kan plasten, vi bruger til indpakning af de tæpper og gulve som vi sender til vores kunder også genbruges.

 

Ligeledes er vi i fuld gang med at udskifte alt belysning i vores butikker til mere energivenlig LED Belysning. Med en LED-pære gør du altså miljøet en tjeneste, fordi den bruger markant mindre energi end en glødepære. 
 

En LED-pære bruger meget mindre energi end en glødepære, fordi teknologien er en helt anden, og de derved er langt mere effektive. Det helt særlige ved en LED-pære er, at den ikke afgiver nær så meget varme, som en glødepære gør. En glødepære bruger nemlig op mod hele 90 % af energien på overskudsvarme, mens kun de sidste 10 % bruges til at lave lys.

 Hoka Tæpper og Gulve er med i Tarketts ReStart program


Hoka Tæpper og Gulve er stolte af at være en del af Tarketts ReStart program. Programmet er med til at fremme genanvendelse af gulve og dermed reducere affald og CO2-udledning.

 


Tarketts ReStart program er et initiativ, der arbejder for at fremme genanvendelse af gulve. Programmet omfatter både installationsspild og gamle gulve, og det gælder alle Tarketts gulve, uanset materiale.

 

Hoka Tæpper og Gulve er med i programmet, fordi vi mener, at det er en vigtig del af vores ansvar som virksomhed at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Genanvendelse af gulve er en effektiv måde at reducere affald og CO2-udledning på.

 

Når et gulv genanvendes, kan det erstatte brugen af nye råvarer. Det betyder, at vi kan spare på jordens ressourcer og mindske vores miljøpåvirkning.

 

Allerede tilbage i 2020 indsamlede Tarkett godt 600 tons gamle gulve og installationsspild i Norden. Af det genanvendte materiale kunne man producere, hvad der svarer til 130.000 m2 nyt gulv. For hvert ton materiale, der genanvendes, sparer vi miljøet for ca. 3,5 ton CO2.

 

I første halvår af 2023 tallet allerede oppe på 573 tons installationsspild og udtjente gulve i Norden. Det betyder, at Tarkett har sparet miljøet for mere end 1530 tons CO2! Og det er vi stolte over at være en del af.

 

Her kan du se en video om hvordan Tarkett ReStart programmet fungerer:

 Tæpper og gulve med indeklima mærkning

Indendørs luftkvalitet er vigtig for vores helbred. Forurenede luft kan give hovedpine, koncentrationsbesvær, luftvejsproblemer og i værste fald allergier og astma.

 

Eurofins Indoor Air Comfort Gold er en certificering, der garanterer, at et produkt har en god indeklimaeffekt. Certificeringen giver dig som kunde sikkerhed for, at det gulvtæppe, du vælger, ikke vil forværre indeklimaet i dit hjem eller din arbejdsplads.

Hvad betyder Eurofins Indoor Air Comfort Gold?

Eurofins Indoor Air Comfort Gold er en certificering, der gives til produkter, der opfylder en række strenge krav til indeklimaeffekt. Kravene omfatter blandt andet:

  • Lav udledning af flygtige organiske forbindelser (VOC'er)
  • Lav udledning af formaldehyd
  • Godt absorberingsevne af fugt
  • Godt bidrag til luftfugtigheden
  • Lav statisk elektricitet

Gulvtæpper med Eurofins Indoor Air Comfort Gold certificering

 

Hvorfor er det godt for dig?

Der er mange gode grunde til, at dine kunder bør vælge gulvtæpper, der er Eurofins Indoor Air Comfort Gold certificeret.

 

For det første er det godt for deres helbred. Gulvtæpper, der udleder lave mængder VOC'er og formaldehyd, er mindre tilbøjelige til at forårsage hovedpine, koncentrationsbesvær og luftvejsproblemer.

 

For det andet er det godt for deres indeklima. Gulvtæpper, der har god absorberingsevne af fugt, kan bidrage til at regulere luftfugtigheden i rummet. Det er vigtigt for et godt indeklima, at luftfugtigheden er på et passende niveau.

 

For det tredje er det godt for deres komfort. Gulvtæpper som er Eurofins Indoor Air Comfort Gold certificeret, er mindre tilbøjelige til at generere statisk elektricitet. Det kan forbedre komforten, når man går på gulvet.

 

En af de producenter som har alle sine gulvtæpper certificeret er Danfloor - du kan se vores store udvalg af gulvtæpper fra Danfloor her.

  

Hoka Tæpper og Gulve i støtter Knæk Cancer

Hoka Tæpper & Gulve støtter Knæk Cancer 2021

Hos Hoka Tæpper & Gulve  støtter vi altid op om lokale tiltag og lokalsporten.

 

Men i 2021 har vi også valgt at støtte en sag der rammer meget bredere.Vi er alle, i større eller mindre omfang blevet berørt af kræft. Og netop derfor har vi igen i år at valgt at støtte op om Knæk Cancer.

 

Foruden lokale tiltag støtter vi også en lang række velgørenhed som f.eks. JulemærkefondenFamilier med kræftramte børn og Danske hospitalsklovne.


Miljøvenlige tæpper og gulve

Vi sikrer os, at vores leverandører af tæpper og gulve overholder gældende ISO standarder og certificeringer, samt bidrager til et bedre miljø.

 

Fletco Carpets

Miljøhensyn og bæredygtighed med 100 % vedvarende og CO2-neutral energi, derfor er al den energi Fletco anvender vindenergi til produkt af tæpper. Fletcos tæpper med tekstil, filt eller TEXtiles® bagsider er desuden indeklimamærket i henhold til kravene i Dansk Indeklima Mærkning.

 

Ege tæpper

Med opnåelsen af 18 Cradle to Cradle-certificeringer, og herunder 110 certificerede produkter, placerer Ege tæpper sig helt i front af alle virksomheder i verden. Hos Ege tæpper arbejder man hele tiden på at reducere deres påvirkninger på miljøet. Derfor har Ege tæpper implementeret en række strenge miljøledelsessystemer (ISO 9001, ISO 14001, EMAS), som sikrer at både virksomhedens og tæpperne påvirkning af miljøet er så lav som mulig. Ege tæpper har i samarbejde med Ørsted reduceret CO2-udledningen med næsten 50% i forhold til 2007 ved blandt andet at genanvende overskudsvarme fra deres produktioner. Tæpper fra egetæpper opfylder desuden kriterierne i Dansk Indeklima Mærkning. Læs mere om Ege's CSR rapport her.

 

Haro

Det træ Haro anvender sin gulve stammer fra PEFC-certificeret skovbrug. PEFC er et transparent og uafhængigt system til sikring af en bæredygtig, miljøbevidst skovdrift og dermed en "Skov-TÜV". Certificeringen sker iht. meget strenge retningslinjer, uafhængigt og globalt. Det vigtigste kriterium er altid, at der ikke må fældes flere træer end der plantes. Haro's har desuden eget vandkraftværk der sikre en yderligere miljøvenlig og bæredygtig ressource til strømproduktion. DISANO by HARO gulvet er 100 % PVC-frit og realiseres nu på en særlig sund måde med den økologiske produktnyudvikling DISANO. De innovative materialer brugt til gulvet muliggør en produktopbygning helt uden PVC og blødgørere. Sådan opfyldes også de strenge emmisionsværdier iht. miljømærket "Der Blaue Engel".

 

Danfloor

Danfloor producerer en tæppe-serie med navnet ECONOMIX, der har fokus på miljø, idet produktet er produceret af 100% ECONYL®. ECONYL® er en unik garntype, der anvendes til fremstilling af enestående tæpper. Det specielle ved garnet er, at det fremstilles af postindustrielt og genbrugt polyamid 6-affald, hvilket gør tæppet 100% bæredygtigt uden forringelse af egenskaberne. Desuden er Danfloor BRE certificeret BRE CERTIFICATION der er den førende og mest udbredte metode til miljøvurdering af bygninger. Det sætter standarden for bedste praksis i bæredygtigt design fra femstilling af tæppet til installation.

 

Tarkett

Tarkett har samarbejdet med Cradle to Cradle® siden 2011 og EPEA, der arbejder med tredjepartscertificering for at evaluere indflydelsen af produkter på mennesker og miljø. F.eks. benytter Tarkett op 70% ECONYL® i deres DESSO tæppefliser. Bagsiden på tæppeflisen kaldes for Ecobase og fremstilles gennem såkaldt upcycling, hvilket indebærer, at produktaffald genanvendes og forædles under fremstillingsprocessen. Hvad angår et godt indklima, så er Tarketts Starfloor Click er det første gulvmateriale, som er godkendt af Astma- og Allergiforbundet i Sverige. 

 

Tarkett arbejder mod at formindske miljøpåvirkningen fra alle deres fabrikker. F.eks. stammer 30% af den energi, der bruges til Tarketts produktion af linoleumsgulve på fabrikken i Italien fra egen produktion. Mens den købte el stammer fra 100% vedvarende energikilder. Udslippet af drivhusgasser er desuden reduceret med 44% siden 2010.

Tarkett overholder en lang række certificeringer deriblandt Svanen, der er er et nordisk system for miljømærkning, som samarbejder med EU's Ecolabel. Ved certificering foretages der en helhedsvurdering af miljø-/ og sundhedspåvirkning på baggrund af kriterier, som er specifikke for hver produkttype. Vinylgulve kan ikke svanemærkes, men Tarkett har et 14 mm lamelparketgulv, som er Svanemærket, og det samme gælder i øvrigt hele  deres linoleumssortimentet.