Miljøvenlige gulve fra Tarkett

oprettet d. under Miljø og klima

Miljøvenlige gulve fra Tarkett

På vej mod en cirkulær økonomi

Gæsteindlæg skrevet af Maria Hvedstrup – Marketing Manager hos Tarkett

 

Hos Tarkett tror vi på en cirkulær økonomi, hvor vi genanvender gamle gulve og installationsspild til at skabe nye råmaterialer og innovative produkter.

Vi tænker cirkulært, når vi designer vores produkter, så de kan indgå som råmateriale til nye produkter, når de ikke længere skal anvendes. På den måde får vores produkter nyt liv og indgår i et nyt kredsløb igen og igen.

 

Cradle to Cradle

Naturens ressourcer er begrænsede, og derfor arbejder vi for en mere bæredygtig forretningsmodel, hvor materialer genanvendes i større grad – til gavn for både miljøet og menneskers sundhed.

Cradle to Cradle er en certificering, som tildeles af en nonprofit-organisation, som vurderer produkternes miljøpåvirkning ift. fem centrale kriterier:

 

•                    Materialernes sundhed

•                    Genanvendelse af materialer

•                    Vedvarende energi og CO2-styring

•                    Forvaltning af vandforbrug

•                    Social ansvarlighed

 

ReStart® er et indsamlingsprogram hvor vi tager afskær og rester efter gulvinstallation af homogen vinylgulve, boligvinyl (vinylgulve til privat brug) og LVT gulve (vinylfliser) retur - så du kan reducere affaldshåndteringen, samtidig med at sporbarheden og miljøaspektet for dit affald garanteres.
 

I praksis går ReStart ud på at gulvlæggeren kommer affaldet i sække dedikeret til formålet, som derefter indsamles af Tarkett og sendes tilbage til vores genvindingsanlæg i Ronneby. Materialet genanvendes, og indgår igen i produktionen.
 

I 2018 indsamlede Tarkett ca. 375 tons installationsspild i Norden, som blev overført fra nye installationer gennem ReStart programmet. Som resultat af det indsamlede materiale blev der produceret ca. 100.000 m2 nyt vinylgulv.

 

Se alle vores gulve fra Tarkett her.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar