Fordele ved gulvtæpper

oprettet d. under Miljø og klima, Gulvtæpper

Fordele ved gulvtæpper

Gulvtæpper giver dig mange fordele

Af Mette Frydensbjerg Jacobsen, PR & Communications Responsible hos Ege Carpets

 

Tæpper er populære i indretningen som aldrig før. Både det bløde væg-til-væg-tæppe, der samler hele gulvet i en stor og samlet flade med et fuldendt, roligt udtryk men også i form af det løse tæppe, der begrænser sig til et mindre område, men som stadig har meget stor visuel og funktionel effekt. Endelig kan du også vælge de praktiske tæppefliser.

Ege Carpets tilbyder en lang række bæredygtige tæppeløsninger, hvor garnet er fremstillet af brugte fiskenet og andet industrielt affald. Derudover lever Ege Carpets op til alle mærkningsordninger, som sikrer størst mulig hensyntagen til dig, dit indeklima og vores fælles ydre miljø.

Væg-til-væg-tæpper: de hyggelige løsninger til opholdsrummene

I stuen og på børneværelset er væg-til-væg-tæppets støjreducerende effekt meget mærkbar, og samtidig efterlader det taktile materiale en hyggelig og nedtonet stemning. I tillæg holder tæppet også fødderne varme i de rum, vi opholder os i, når vi skal slappe af og lade op til nye oplevelser.

I entréen og gangen skaber de fuldt dækkende gulvtæpper imødekommende og behagelige velkomst- og forbindelsesområder. Epoca Texture er eksempelvis et af de meget populære tæpper lige nu, fordi det er utroligt blødt og vamset.

Løse tæpper: de nemme, hurtige og billige forvandlinger af dit hjem

De løse tæpper har også indtaget de danske hjem i stor stil efter en lang periode, hvor interiørmodens minimalisme har dikteret hårde gulve. Afpassede tæpper bruges til at samle møbelgrupper i en hyggezone i stuen eller køkkenalrummet, men også på børneværelset bringer de glæde og gavn som udgangspunktet for børnenes leg – og de tager skånsomt imod i tilfælde af mindre fald.

Tæppefliser: de fleksible tæppevalg

Tæppefliser er et helt tredje alternativ, der bør fremhæves for deres praktiske fordele. Tæppefliser er nemlig både hurtige og lette at installere, og i tilfælde af uheld som brandmærker eller ekstremt genstridige pletter giver de mulighed for delvis udskiftning af mindre arealer, uden at det påvirker det samlede indtryk. Det samme gør sig gældende i områder med meget trafik eller gennemgangsrum, hvor nogle fliser udsættes for langt mere slid end andre.

Efter denne korte introduktion til de forskellige tæppetyper vil jeg nu dykke ned i de forskellige fordele, tæpper bringer til indretningen.

Tæpper giver bedre akustik – det moderne hjems ven i nøden

Mange har oplevet, hvordan de hårde træ- og klinkegulve skaber akustiske udfordringer, samtidig med at de efterlader en kølig stemning i rummet både visuelt og fysisk. Det betyder, at forskellige akustikelementer bringes ind i hjemmet for at afhjælpe den dårlige lyd, og hvor mange af dem ikke har andre formål og måske ikke lever op til dine æstetiske præferencer, er der mange fordele ved at bruge tæpper som akustiske hjælpere. Således kan tekstilmaterialet bidrage til at reducere genklangen mellem rummenes hårde overflader, trinlyden fra gennemgangsrum samt støj fra fx tale og musik, der vandrer fra rum til rum.

Tæpper beskytter og tager blidt imod

Tæpper fås i mange forskellige materialer og konstruktioner, der har hver deres fordele, når det gælder blødhed, akustik og rengøringsvenlighed. Men fælles for de fleste er, at de bidrager med en stødabsorberende effekt, som er behagelig ved almindelig gang, men som også reducerer uhensigtsmæssige konsekvenser ved mindre fald i hjemmet. Derudover bidrager tæpper med en naturlig varme omkring fødderne, som også kan reducere energiforbruget, da gulvet ganske enkelt føles lunere end det klinke- og træbelagte gulv.

I børnefamilien er tæpper det oplagte valg, der sikrer et lunt underlag til de mindste, der kan sidde eller ligge og lege på gulvet i mange timer i træk. Skulle den lille miste balancen på legetæppet, er det et blødere underlag, der tager mere nænsomt imod. Vælger du et tæppe med skumbagside, vil tæppet have en endnu mere absorberende effekt. LINK Kan du selv finde et?

Tæpper er rengøringsvenlige

Hårde overflader holder ikke så godt på støvpartikler som gulvtæpper, og de får dermed støvet til at hvirvle rundt og fordele sig til andre overflader i hjemmet. Tæppebelagte overflader holder derimod på mange af de små partikler, og dermed reduceres den usunde støv i luften. Tæpper er meget slidstærke og tåler uden problemer de utallige grundige støvsugninger, der skal til for at holde dem rene.

Skulle uheldet være ude, kan du fjerne mere genstridige pletter fra for eksempel blod, neglelak og tusch ved at følge Ege Carpets’ pletfjerningsmanualer LINK: https://www.egecarpets.dk/teknisk-info/vedligeholdelse/pletfjerningsvideoer

Lav dit helt eget tæppedesign

Mange tæpper fra Ege Carpets er en del af det populære Any Shape-koncept, der giver dig mulighed for selv at definere tæppets størrelse og form. Hvor mange tæppeproducenter tilbyder få standardstørrelser, giver Any Shape mulighed for at skræddersy det løse tæppe, så det fremstår som et helt unikt interiørelement i din indretning. Der er uendelige muligheder for at indrette dig helt perfekt, når du selv bestemmer.

Uanset hvilket tæppe du vælger, kan du drage nytte af de mange fordele ved netop denne type gulvbeklædning, som du vil sætte pris på hver dag i mange år fremover. God fornøjelse med dit nye tæppe!

Du kan se alle vores gulvtæpper fra ege her.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar