Montering af vinylgulv

oprettet d. under Guides

Montering af vinylgulv

Vinylgulve gør hverdagen nemmere for dig, da de er både slidstærke og rengøringsvenlige. Vinylgulve er det oplagte valg til køkken, entre, børneværelse, soveværelse, arbejdsværelse eller alrum mv. 

Med et vinylgulv får du et gulv med lang levetid, som er nemt at vedligeholde uden dyre og miljøskadelige rengøringsmidler.

Vinylgulve er desuden både behagelige at gå på og lyddæmpende. Og så findes vinylgulve i et hav af muligheder, uanset om du er til farverige designs eller neutrale toner.

 

Se vores prisbillige vinylgulve

Billige vinylgulve

Se vores vinylgulve med klinke look

Vinylgulve med klinke og sten look

Se vores vinylgulve med træ look

Vinylgulve i træ look

Se vores vinylgulve med mønster

Vinylgulve med mønster og beton look

Se vores vinylfliser med klik-system

Vinylgulve med klik

Se vores vinylgulve til vådrum

Vinylgulve til vådrum

 

Vinylgulve (boligvinyl) kan monteres på de fleste underlag som f.eks. spartlet betonunderlag, spånplade- og krydsfiner gulvplader, eksisterende trægulve, masonitplader og endda på de fleste faste gulvbelægninger såsom homogen vinyl (vådrumsvinyl) linoleumsgulve samt andre glatte og faste overflader. Undtagelserne er bløde underlag såsom eksisterende boligvinyl eller andre bløde underlag da det medfører, at belægningen bliver for blød.

Trin for trin guide til montering af vinyl

Start med at få undergulvet rengjort og affedet grundigt, samt fjerne maler- og limrester m.m. på undergulvet. Ved ujævne trægulve eller trægulve men åbninger mellem brædderne kan det anbefales, at gulvet først primes og spartles og derefter påsømmes en min. 3,0 mm egaliseret masonitplade med en densitet på min. 900 kg/m3. Den glatte side på masonitpladerne vendes opad. Brug altid en gulvspartlemasse vandbaseret og ikke plasticpaddding eller 2-komponent polyesterspartelmasse da det kan misfarve gulve.


I kvadratiske eller rektangulære rum op til max. 20 m2 kan vinylgulve kan løslægges. Ved større eller irregulære rum skal gulvet tapes langs kanter med dobbelt klæbende tape eller fuldlimes til underlaget. Følg altid limleverandørens anvisning nøje! Samlinger på dit nye vinylgulv skal tapes mod undergulvet med dobbeltklæbende tape, som er ældningsbestandig og svejses med koldsvejsevæske.

 

Vinylgulv til køkkenet i skaktern

 

Til pålægning af vingulvgulve (boligvinyl) skal du bruge følgende udstyr: En tommestok og lineal, en hobbykniv og saks. Dobbeltklæbende tape, husk at den skal være blødgørefri og ældningsbestandig. En kvadrantliste, såfremt du vælger at lade eksisterende fodlister sidde • Koldsvejsvæske til eventuelle samlinger. Og en blyant, da det nemt kan fjernes efterfølgende modsat tusch eller kuglepen.

 

Start med at tage vinylgulvet ind og lad det få stuetemperatur, gerne 24 timer før. Det gør gulvet nemmere at håndtere og skære i. Inden vinylgulvet lægges, skal det tjekkes for fejl. Finder du en fejl i gulvet, skal du kontakt os inden du fortsætter arbejdet!

 

Find ud af, hvordan gulvet skal ligge. En god tommelfingerregel er, at hvis rummet er aflangt, så skal du lægge gulvet i rummets længderetning og er rummet mere kvadratisk, er det som regel bedst at lægge gulvet parallelt med lysindfaldet, således at samlingerne går mod den væg, hvor det største lysindfald findes. Det er altid en god idé at undlade at lægge gulvet, så du får en samling lige indenfor døren.

 

Se vores prisbillige vinylgulve

Billige vinylgulve

Se vores vinylgulve med klinke look

Vinylgulve med klinke og sten look

Se vores vinylgulve med træ look

Vinylgulve i træ look

Se vores vinylgulve med mønster

Vinylgulve med mønster og beton look

Se vores vinylfliser med klik-system

Vinylgulve med klik

Se vores vinylgulve til vådrum

Vinylgulve til vådrum

 

Læg gulvet med forsiden opad. Hvis der er flere baner og disse skal endevendes, vender du banerne som vist på billedet. Ellers lægger du alle banerne samme vej. Såfremt væggen er helt lige, lægger du gulvet direkte ind til væggen uden tilskæring. Hvis væggen buer, lægger du gulvet et par centimeter op ad væggen.

 

Hvis der er samlinger, justeres banerne i længden, så mønsteret passer. Læg dem, så de overlapper med ca 1 cm. Inden du skærer, skal du sørge for at der hverken er luft eller spændinger under banerne. Lav efterfølgende et snit i det overlappende stykke et par steder. Så kan du bedre se, når mønsteret passer. Skær efterfølgende igennem begge lag, Det er vigtigt at du holder kniven lige. Anvend et skarpt blad.

 

Vinylgulve til træ look

 

Hvis mønsteret har fugemarkering, f.eks. et sten- eller træmønster, skærer du præcist i midten af fugen. Begynd på midten og skær mod væggene. Herefter sættes den dobbeltklæbende tape på undergulvet og de 2 renskårne kanter lægges fast på tapen. Når alle samlingerne er tapet skal de svejses med koldsvejsevæske. Nålen på mundstykket skal trykkes ned i fugen. Sørg for der bliver et overskud af fugemasse på vinylgulvet. Se de præcise instruktioner på tuben koldsvejsevæske eller få vejledning i en af vores butikker.

 

Ved tilskæring pres forsigtigt en hård genstand ned i vinklen mellem væggen og gulvet. Skær derefter med en skarp hobbykniv der hvor markeringen er. Fold vinylgulvet med hænderne og pres den ind i hjørnet, så langt det er muligt. Marker hjørnets placering med en blyant på bagsiden af vinylgulvet. Træk vinylgulvet tilbage og skær det overskydende af. Skær tværs over, præcis så meget at hjørnemarkeringen på bagsiden stadigvæk er der efter afskæringen. Pres vinylgulvet mod karmen og gulvet. Lav to snit fra folden i en 45 graders vinkel. Skær i retning mod dig selv og finskær bagefter.

 

Se vores prisbillige vinylgulve

Billige vinylgulve

Se vores vinylgulve med klinke look

Vinylgulve med klinke og sten look

Se vores vinylgulve med træ look

Vinylgulve i træ look

Se vores vinylgulve med mønster

Vinylgulve med mønster og beton look

Se vores vinylfliser med klik-system

Vinylgulve med klik

Se vores vinylgulve til vådrum

Vinylgulve til vådrum

 

Tilpasning af hjørner, rør og dørkamme. Tryk vinylgulvet mod røret og lav et lodret snit midt for røret og skub vinylgulvet ned. Skær små snit rundt om. Store mellemrum kan efterfølgende dækkes med en rørmanchet. Skær med kniven i vinkel mellem gulvet og væggen ved begge rør, pres vinylgulvet ned mellem og bagom rørene. Træk vinylgulvet frem og skær rent, fra det ene snit til det andet.

 

Wupti! Tillykke med dit nye vinylgulv :)

 

Lyder overstående som en stor mundfuld, så bestil et gratis og uforpligtende tilbud på montering af vinylgulve her

 

OBS! Drejer det sig om montering at vinylgulve i vådrum, kræves der altid en certificeret fagmand. Der er nemlig meget skrappe regler for etablering af vådrum. En vandskade i et vådrum der ikke er udført efter reglerne, vil med stor sandsynlighed ikke kunne dækkes af forsikringen, og kan derfor blive en rigtig dyr fornøjelse. Hos Hoka står vores certificerede fagfolk klar til at hjælpe dig med en korrekt udført montering.

 


Kommentar(er) 6

 • Jens B
  Jens B

  Hej Hoka Vi er ved at renovere en stuelejlighed og vil gerne lægge linoleum i køkkenet, ovenpå det eksisterende betongulv. Vi er dog bange for, at det bliver vildt fodkoldt (fordi det er over en uopvarmet kælder), men vil samtidig nødig have gulvet til at være alt for tykt, da vores køkken har en flydende overgang til vores spisestue, som en altfor voldsom niveauforskel ville ødelægge. Hvilken type underlag til linoleumlaget ville Ianbefale over betonen? På forhånd tusind tak for dit svar Jens

  Svar

  • HokaGulve.dk
   HokaGulve.dk

   som kommentar til af Jens B

   HeJ Jens Gulvet skal være plant +-2mm. og vi vil anbefale at montere en linoleum med korkment, som er en linoleum med ekstra kork under, der gør gulvet mere lunt. Hvis du ønsker et tilbud, så send os en mail med målene på info@hokagulve.dk :)

   Svar

 • Dorte Teinholt
  Dorte Teinholt

  Hejsa Du skriver at man ikke kan lægge på eksisterende vinyl, da belægningen så bliver for blød. Jeg har en eksisterende vinybelægning i køkkenet, som jeg har tænkt mig at lægge en ny vinyl ovenpå. Eksisterende belægning hæfter fint på underlaget, så jeg havde regnet med at jeg bare kunne lægge nyt ovenpå. Hvad er problemet med det? Er det fordi det kommer til at miste hæfte? Vh Dorte

  Svar

  • Hoka Tæpper & Gulve
   Hoka Tæpper & Gulve

   som kommentar til af Dorte Teinholt

   Hej Dorte

    

   Hvis gulvet bliver for blødt, opstår der nemt mærker og skader i gulvet. Hvis du selv skal i gang, vil jeg anbefale dig at læse disse guides.

    

   Mvh. Christian - HokaGulve.dk

    

   https://www.gulvbranchen.dk/media/20985/ekspertvinyl08.pdf

   https://media.tarkett-image.com/docs/ID_DK_Boligvinyl_Tarkett.pdf

   Svar

 • Annette Poulsen
  Annette Poulsen

  Hvad koster det hvis I skal lægge et vinylgulv, i et køkken, ca. 6 kvadratmeter.

  Svar

  • Hoka Tæpper & Gulve
   Hoka Tæpper & Gulve

   som kommentar til af Annette Poulsen

   Hej Annette Det kommer helt an på underlaget, hvor langt vi skal køre osv. Vil du ikke sende os en mail på info@hokagulve.dk med lidt flere detaljer om projektet :) Mvh. Christian - HokaGulve.dk

   Svar

Skriv din kommentar