Miljøvenlige tæpper og gulve

Oprettet d. under Miljø og klima

Miljøvenlige tæpper og gulve

Køb tæpper og gulve med god samvittighed

Hos Hoka Tæpper og Gulve passer vi på miljøet! Og derfor giver vi også vores kunder muligheden for at træffe et miljøvenligt valg. F.eks. har vi i flere af vores butikker udskiftet alt belysning til LED, der bruger 4-5 gange mindre strøm end den normale halogenbelysning.

 

Vi er desuden en del af Tarkett’s genanvendelses program, hvor vi indsamler installationsspild til genanvendelse. I Norden alene genanvendes årligt 400 tons installationsspild fra vinylgulve. 75% af dette går tilbage som råvare til nye gulve.

 

På HokaGulve.dk giver dig flere grønne valg, bl.a. tæppefliser i ECONYL, der er et garn, hvor 100% af råvaren stammer fra genanvendt materiale, som f.eks. gamle fiskenet af nylon. Læs mere om hvordan vi gennem vore leverandører giver dig muligheden for at træffe et miljøvenligt valg af tæppe- eller gulvløsning.


Miljøvenlige gulve med HokaGulve-dk

Klimavenlige tæpper og gulve

Hos Tarkett genanvendes gamle vinylgulve der kan omdannes til f.eks. trafikkegler og afløbsrør. 

 

Allerede tilbage i 2016 indsamlede Tarkett 8.900 ton installationsspild og målsætningen for 2020 var at nå 38.000 ton.

 

I Norden genanvendes i dag ca. 400 ton hvert år, hvoraf godt 300 ton er Tarkett produkter. 75% af dette går tilbage som råvare til nye Tarkett gulve.

 

F.eks. består Tarkett's iD vinylgulve af 52% genanvendt materiale.


Tæpper og gulve lavet af genbrugte plastikflasker

Hos Ege tæpper bruges plastflasker som en vigtig ingrediens i fremstillingen af deres produkter. Plastikflaskerne udgør nemlig en vigtig substans i Ege's patenterede Ecotrust filtbagsider, som alle tæppefliser som standard er udstyret med.

Over en periode fra 1. maj 2020 til 30. april 2021 producerede Ege således 767 tons tæppebagsider lavet af genanvendte plastikflasker.

 

Det er over 47,5 millioner plastikflasker der nu er genavendt til produktionen af tæpper hos Ege. Og samtidig har de i processen recirkuleret 1.233 MWh varme.  
 

Tæpper og gulve af genbrug


Tæpper og gulve af fiskenet

Tæpper gulve lavet af genanvendte fiskenet

ECONYL fibre fremstilles af 100% genbrugsmaterialer, og kommer fra verdens mest effektive industrielle system til produktion af nylon 6.

 

Mange af både Ege’s og Fletco’s kollektioner til erhvervsbrug er produceret af ECONYL garn. At garnet er regenererbart betyder, at det efter brug kan omdannes til nye nylonprodukter. Dermed kan garnet indgå i et lukket kredsløb, hvor de brugte tæppefibre kan genanvendes  igen og igen.

 

Det kan f.eks. være brugte fiskenet der renses og skæres i mindre stykker. Derefter overgår de til samme forarbejdningsproces, hvor de nedbrydes til deres oprindelige kemiske formel i form af nylon chips. Herefter indgår de som råmaterialer i produktionen af nye Nylon 6 nylonprodukter – herunder tæppegarn.

Er du erhvervskunde og ønsker et uforpligtende tilbud på en miljøvenlig gulvløsning? Så klik her.
 


CO2-neutrale tæpper og gulve

Hos Fletco Carpets tænker man meget på miljøet og går derfor op i at have en så bæredygtig produktion som muligt. Siden august 2016 har Fletco derfor valgt at bruge 100 % vedvarende og CO2-neutral energi på hele fabrikken.

 

Med Fletco's Vindenergi-certifikat fra Ørsted har de sat handling bag deres ord, og kan bevise at de tænker på miljøet samt er med til at støtte den grønne omstilling i Danmark.

 

Hos Ege tæpper dækkes 100% af elforbruget via investeringer i vedvarende energi fra havvindmølleparker, og Ege har en ambition om at blive CO2-positive i 2030.

 

Hos HARO i Tyskland har man siden 1971 genanvendt træ-spild fra produktionen til fremstillingen af miljøvenlig grøn strøm. Til fabrikkens område tilhører også eget vandkraftværk, der ligeledes bidrager til en miljøvenlig og bæredygtig strømproduktion.
 

Tæpper og Gulve med Grøn Energi


Det træ HARO anvender, stammer fra PEFC-certificeret skovbrug

Trægulve fra PEFC-certificeret skovbrug

Hos både HARO og Tarkett benyttes der primært træ fra FSC og PEFC-certificeret skovbrug til produktion af gulve.

 

PEFC certificeringen sikre en bæredygtig, miljøbevidst skovdrift og sker iht. meget strenge retningslinjer, uafhængigt og globalt.

 

Det vigtigste kriterium er altid, at der ikke må fældes flere træer end der plantes.Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar