Indretning af børneværelset

oprettet d. under Guides

Indretning af børneværelset

Hvordan indretter du bedst børneværelset?

Det giver vi et par bud på her! En af de vigtigste parametre når du skal indrettet børneværelset, er at have fokus på gulvet da det skal danne rammen for mange timers leg.

Børneværelset er ofte et af husets mindre rum, og derfor er det vigtigt med en god planlægning. Hvis pladsen er trang, findes der i dag mange smarte opbevaringsløsninger der giver mere gulvplads til sjov og leg.

Placer f.eks. hylder til legetøj samt bogreoler mv. i en højde hvor børnene selv kan nå dem. Vægopbevaring er nemlig med til at skabe mere gulvplads i små rum.

Upcycling af gamle tallerkenhylder blevet ret populært til opbevaring af bøger på børneværelset. Eller en gamle knagerække der lige bliver shinet op med lidt maling, er også en god idé til at hænge kurve, tasker, legetøj mv. på.

Et andet godt råd er at indrette rummet så hver ting har en fast plads. Det giver et meget mere overskueligt rum både for dig og barnet når der ryddes rydde op.

Du kan med fordel montere hjul på møblerne, så barnet nemt selv kan ommøblere værelset efter behov eller lade møblerne indgå som en del af legen.

Hvilket gulve egner godt til børneværelset?

Børnene opholder sig meget længere tid på gulvet på sit værelse end i hjemmet andre rum, og derfor at det vigtig at du vælger et gulv, der er slidstærk og nemt at rengøre.

Hårde gulve som f.eks. laminatgulve er dårlige for akustikken, men til gengæld er de slidstærke og nemme at renholde. Du kan altid forbedre akustikken ved at tilføje et løst tæppe som f.eks. et af vores legetæppe der kan købes her.

Løse tæpper er også nemme at rulle samme og flytte ud af værelset, når det skal vaskes gulv.

Vinylgulve er også et glimmerende valg til børneværelset. Vinylgulve er typisk en billigere gulvløsning som samtidig både er allergivenlig samt nemt at renholde.

Tæppefliser er ikke kun praktiske på kontoret, men også et oplagt valg til børneværelset. Du nemt blande forskellige tæppefliser og skabe dit eget helt unikke mønster. Og skulle uheldet være ude, kan du nemt skifte en enkelt flise frem for hele gulvet.

Bløde gulvtæpper er dejlige at lege på, men sværere at renholde og kan give gener hvis dit barn er plaget af allergi.

Dog er alle vores gulvtæpper testet og godkendt af enten Dansk Indeklima Mærkning eller Eurofins Indoor Air Comfort certificeret. Det kan du læse mere om her.

Få mere inspiration og gode idéer til hvordan du indretter børneværelset på abeungen.dk - Her finder du et stort udvalg af barsels- og dåbsgaver der alle er nøje udvalgt for at give både dig og modtageren den bedst mulige oplevelse.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar